Πέντε εύκολα και γρήγορα κρύα πιάτα

Τέχνη Μαγειρικής

Εκπαιδεύτρια: Γαρυφαλλιά Τσαπάλου

Αγγουράκια- καναπεδάκια με τυρί κρέμα και αλλαντικά

Υλικά

Αγγούρι

Τυρί κρέμα

Μαγιονέζα

Αλλαντικό της επιλογής σας

Άνηθο

Αλάτι – πιπέρι

Διαδικασία

 Κόβετε σε μικρές ροδέλες αγγούρι, αλείφετε με τυρί κρέμα και μαγιονέζα και τοποθετείτε από πάνω ένα κομμάτι αλλαντικό με λίγο άνηθο.Εναλλακτικά μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλλαντικό με σολομό καπνιστό.

Τυρομπαλάκια

Υλικά

150 γραμ. φέτα

100γραμ. τυρί κρέμα

100 γραμ ανθότυρο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι – πιπέρι.

Για τη γαρνιτούρα

2 κ.σ. χοντροκοπανισμένα πολύχρωμα πιπέρια

2 κ.σ. φυστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο

2 κ.σ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη

2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

Πατατάκια μπάρμπεκιου

Ή όποιο άλλο υλικό της αρεσκείας σας.

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μπολ την  φέτα και το ανθότυρο  και τα  λιώνουμε με πιρούνι. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε.Πλάθουμε μικρά μπαλάκια τυριού και τα κυλάμε λίγα στα πιπέρια, λίγα στο φυστίκι και λίγα στο καρύδι ,λίγα στον άνηθο και λίγα στα πατατάκια. Τα βάζουμε λίγο στο ψυγείο να σφίξουν και τα  σερβίρουμε με κράκερ, κριτσίνια ή φρυγανισμένη μπαγκέτα.

Τορτίγια με αλλαντικά

Υλικά:

Φέτες κασέρι

Φέτες γαλοπούλα ή ζαμπόν

Μαρούλι

Φέτες ντομάτας

μαγιονέζα

Διαδικασία:

Ζεσταίνουμε την τορτίγια σε αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα. Έπειτα κόβουμε στη μέση μια φέτα κασέρι και τις στρώνουμε κατά μήκος της τορτίγιας. Κάνουμε το ίδιο για το ζαμπόν. Προσθέτουμε φέτες ντομάτας  και μαρούλι. Τυλίγουμε και κόβουμε στη μέση διαγωνίως.

Τορτίγια με τόνο

Υλικά:

 Συσκευασμένος τόνος

Κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο

Πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη

Μαιντανός ή άνηθος ψιλοκομμένος

Μαγιονέζα

Χυμό από λεμόνι

Αλάτι – πιπέρι.

Διαδικασία

Ανακατεύουμε τα υλικά και τα απλώνουμε στην τορτίγια .Τυλίγουμε  και κόβουμε  διαγωνίως.

Τραγανά παξιμαδάκια τύπου krispies με τυρί κρέμα και ντοματίνια

Υλικά

Παξιμαδάκια

Τυρί κρέμα

Μαγιονέζα

Κέτσαπ

Ντοματίνια

 Αλάτι – πιπέρι.

Διαδικασία

Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με μαγιονέζα και κέτσαπ και το βάζουμε  στα παξιμαδάκια μας .Στο τέλος γαρνίρουμε με ντοματίνια.